7. března 2008

Cenová mapa piva v Praze

Našel jsem velmi zajímavou mapu Prahy, která spolu s Google Maps API, vytváří velmi originální mashup.

Mashup, je často spojována s tzv. Webem 2.0 (taky na něj zde přijde řada), jde o "míchanici", několika naprosto rozdilných dat do jedné aplikace. Nejčastěji právě textová data zanesená do map.

Takže spíše pro zajímavost, jak vypadá vizuálně cenová mapa, aneb kde je levno a kde všude je centrum - tedy kde je draho. (o vizualizaci plánuji také článek)

Odkaz: http://www.nelso.cz/mapa-cen-piva-v-praze/

Ukazka: (nejlevnější modrá oblast - nejdražší čerevná oblast)


Poslední věta:
Mashup se mi libí jako online aplikace - pivo nepiju.

Zdroj: http://www.subject.cz/josef/


Zajímá tě více?

3 komentáře:

  1. Radsi nez cene davam prednost kvalite a za tu se musi platit. Proto se vetsinou pohybujeme ve zlute az cervene oblasti. Ty modre oblasti budou nejake pajzly ne?

    OdpovědětVymazat
  2. Ty modre na okraji Prahy jsou logické, tam může být kvalita jako v centru, pouze nemají takovou klienetal, jinak v okoli centra kde jsou ty modré ostrůvky bych to na "zevl restaurace" viděl :)

    OdpovědětVymazat
  3. kryšpíne.. radsi nez cene dávám přednost kvalite?? a za tu se musí platit??...

    hmm nejsi na mapě s cenovou relací triček či co! tam se cena opravdu totiž vyvíjí dle kvality!!

    pivo má cenu stejnou .. jediné za co připlácíš je lokalita hospody, její vybavení a obsluha... na kvalitě piva to má fakt mizernej výsledek.. noo vlastně žádnej!!!

    hospoda za 40kč za pivko může bejt horší než hospa s pivkem za 16!! a je to i dosti pravděpodobné... jelikož drahé hospy ti pudou lédé jen kvůli lokalitě a vzhledu .. dosti pochybuju že valná větčina z nich dokáže vůbec rozpoznat chuť piva (teplotu, trubky atd..).. takže ti tam klidně točej i pěkně drahej svrab (což jsme i osobně zažil)...

    naopak v levnější cenové relaci (nemluvim o té levněší) kterou si může dovolit větší množství lidí se pivo stáčí častěji.. trubky se méně zanášejí a chodí tam lidi kteří pivu rozumnění více...

    z toho co si napsal my jen příjde že pivu moc nerozumíš a jedinému čemu dáváš předost je kvalita dané restaurace/hospody... ale to nemá co dělat s kvalitou piva

    OdpovědětVymazat