21. července 2008

WebExpo 2008: Největší webová konference v ČR


Dlouho jsme sledovali v zahraniční velké akce firem Microsoft, Google či Apple Keynote . Na těchto akcí je možnost vidět nové produkty daných firem, s jistotou nadsázky lze říci, že právě horké novinky na těchto veletrzích se postupem let stavají běžně používanými produkty (z poslední doby iPhone 3G).


Česká republika má velký potenciál při budování webových produktů, dle mého názorů je zde dost lidi kteří se o danou problematiku zajímají (viz několikanásobně větší návštěvnost na TechCrunchi oproti podobné akci v Polsku, přičemž celkový počet obyvatel Polska je 4x větší)
Může za to zájem o nové technologie či vysoka technická vzdělanost lidí v oboru.

Jako první blog na českém internetu (denně sleduji 370 zdrojů) informuji o konferenci WebExpo 2008. Tato akce má svůj vzor v zahraničí a snaží se vytvořit bližší vazby mezi investory, internetovou komunitou, vyvojáři, seznamovat s novými technologiem, popovídat si o vývoji webových služeb.

Akce proběhne v sobotu/neděli 17. a 18.10.2008 18. a 19.10.2008.
Místnosti poskytne Česká zemědělská univerzita v Praze 6 - Suchdole.

Po celý den bude v několika sálech k vidění nejen přednášky na zajímavá témata ohledně webu (nejen 2.0), ale také na vlastní oči vidět lidi typu: Jakub Krčmář, Martin Malý, Václav Stoupa, Martin Kopta, Karel Minařík, Štěpán Bechynský, Radek Hulán, Aleš Roubíček, David Grudl. Nemluvě o samotných návštěvnících, kteří budou investoři, programátoři, blogeři, atd
Řekl bych že na této akci bude největší koncetrace internetových celebrit, blogerů či programátorů.

Hlavními partnery je Microsoft a Česká zemědělská univerzita.

Ačkoliv jako student budu platit 500 Kč vstupné na oba dny, myslím že se to vyplatí. Hlavně už z toho hlediska, že jakmile lidem nabízíte něco zadarmo - neváží si toho, kritizuji a nakonec vás pomluví. Některé zkušenosti mluví o tom, že lidé se na podobné akce chodí pouze zadarmo "najíst, napít a nakrást" a navíc je daná tematika nezajímá.

Můj názor? Bude to bomba ! Doufám že se tam s některými potkám..

Oficiální stránky http://webexpo.cz

Prvních 70 přihlášených získá myš nebo odbornou literaturu zdarma!

edit: akce proběhne 18. a 19.10.2008
dle Variabilního symbolu jsem 5. registrovaný účastník - bude myš nebo knížka :)


Zajímá tě více?

4 komentáře:

  1. Díky za pěkně napsaný článek!

    Prosím jenom o opravení data je to 18. - 19. 10.

    OdpovědětVymazat
  2. Uz sem se taky zaregistroval, tak se tam potkame :)

    OdpovědětVymazat
  3. Některé zkušenosti mluví o tom, že lidé se na podobné akce chodí pouze zadarmo "najíst, napít a nakrást" a navíc je daná tematika nezajímá.

    ... ;)

    OdpovědětVymazat