24. září 2008

Interaktivni pruvodce po FELu

Při uklízení disku jsem narazil na semestrální projekt našeho týmu z předmětu Multimedia 1. Náš 4-členný tým Adam (scénář, zvuk), Martin (kamera,fotografie), Jirka (střih, stabilizace) a Ivan (to jsem já - grafika, DVDmastering) vyrobil dvdčko s názvem "Průvodce FELáka".
Na ČVUT letos otevíráme už 3.rokem (na obor Softwarové technologie a management)

Přestup na vysokou školu přináši plno nových věci - prostředí, spolužáky, obtížnost látky či přístup profesorů (nulový ;). Dost lidí se v těchto informacích ztrácí, proto jsme se snažili seskupit nejdůležítější informace, udělat pečlivou selekci a propojit s názornou ukázkou.

Najdete zde informace které potřebujete znát jak pro první dny ve škole, co udělat v následujících měsících nebo jak se dostat do jednotlivých (video, fotografie)

Shodou okolností video bude i aktuální protože nový semestr 2008/2009 začíná již za 5 dní - 29.9.2008.

Proč je to tak "nemotorné ovládání"?
Výstupem projektu bylo placka ve standartu DVD. Proto hlavní cílem bylo snadné manipulování přes dálkový ovladač. Exportování ze zdrojových souborů do formátu použitelného pro web (Adobe Flash) je spíše třešničkou na dortu.

Zpětně možná lituji toho že jsem se stritkně držel zadání - tvorba DVD. Kdybych se více snažil, možná bych se "vydupal" vyjímku a celé to rovnou koncipoval na web. Pak by se zvýšila interaktivita s možností různých míchanic (moudří 2.0 vědí)

Určitě to není materiál pouze pro stavající nebo budoucí studenty. Také je vhodný pro někoho kdo o škole slyšel a zajímá ho jak to tam vypadá, hledá lokace pro natačení filmů. Zpětně mě napada že jsem mohl uspořádat soutěž ve stylu "Hledej Waldíka" v naši obměně "Hledej dívku".
Sám nevim jestli v Průvodci nějaká je... :-)

Takže hura na to:





Zajímá tě více?

3 komentáře:

  1. Zajímavý, možná se sem ještě vrátim, až budu tápat.

    Mimochodem, dají se nějak nenápadně použít jako semestrálky nějaké projekty, které jsem třeba dělal dřív?

    OdpovědětVymazat
  2. Šmankote, dívám se na to a pak mi došlo, že za pár dnů tamtudy taky půjdu.

    Lokace pro natáčení... vzpomněl jsem si ty stromy v technický, když na jaře rozkvetou a pak padají závěje fialovo-růžových květů, to mě vždycky bere, když vylezu ven.

    OdpovědětVymazat
  3. Supr věc, díky! ;)

    OdpovědětVymazat