9. listopadu 2009

Jak na animované objevování prvků v prezentacích Google

Opět se dostáváme do okamžiku kdy při používání software jako službu (tedy v mracích i v době jasného až polojasného počasí) se řadíme do role moderního informačního Indiana Jonese. Jak jsem již několikrát zmiňoval, pookud Vám někdo hostuje software, znamená to že se Vám stará také o funkcionalitu. To vidim jako velké plus, protože kolikrát se Vám stalo že se restartovali WindowsXP v době kdy jste to nejméně potřebovali (nemluvíme o objevujícím se okně s odpočtem doby vypnutí v době prezentace). Ať už jde o vylepšování funkčnosti nebo "jen" zacelování vrat do města Troje - jedno je jasné: nás jako konečně uživatele to jenom otravuje.

Jedním z lídru na poli přinášení nových funkcí je Google, kterého konkurence (díky bohu) a vlastní píle nutí co nejvíce se přiblížit klasickým aplikací a tedy vytvářet nové funkce.

Dnes jsem narazil v softwaru službě prezentačního editoru Google na časování (postupné objevování prvků na slajdu doprovázenou animaci)

Jak to funugje? Pokud máte svoji prezentaci již hotovou, kliknete na jakýkoliv prvek pravou myší a vyberete Incremental reveal (něco jako postupné objevování). U zmíněného prvku se objeví malé stopky s číslem. Takhle postupně přidáte na všechny prvky v daném snímku.
Při prezentaci se další prvek zobrazí po vykonání akce prováděné pro přechod na další slajd.
(pokud jste se objevil n-tý prvek, tak n+1 je se objeví po kliknutí mezerníkem :)


Ukázka jak by to mohlo fungovat, ale správně funguje v režimu prezentace/ fullscreen (čtverec dole)




Další menší změnou za posledních 14 dní je sjednocení uživatelských rozhraní napříč kancelářským SW Google (Dokumenty, Spreadsheet, Prezentace)


Zajímá tě více?

Žádné komentáře:

Okomentovat