16. prosince 2009

Browser Size od Google - jakou část stránky lze vidět bez posunu

Google představil novou hračku s názvem Browser Size. Jedná se o jednoduchý "mashup", kdy nad libovolnou stránkou vizuálně vidíte procenta lidí, která daný prostor na webu vidí bez nutnosti scrollovat (posouvat stránku).


Stačí zadat URL stránky, přes kterou se následně vytvoří "jak školácky křídou popsaná zeď" s čárami konkretních rozlišení.

Jde o užitečnou věc, protože vám to ukáže zda nějaký důležitý prvek není zbytečně schován na straně / na dolní hraně. Další možné využití vidím v maximalizování stávajících prvků až "hranu"




Zajímá tě více?

4 komentáře:

  1. Možná to jenom nechápu, ale pokud je web centrovaný na střed, s tím, že se strany rozšiřujou (jako třeba tenhle blog), tak to neukazuje, co by uživatel viděl, ne?

    OdpovědětVymazat
  2. Pro každou stránku jsou stejné výsledky což je nesmysl.

    Nebo jsem něco špatně pochopil.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to první pohled hezky, jenže zrovna tenhle blog (jak je vidět na screenshotu) nebo ostatně jakákoliv web, s nějakou flexibilní částí bude dávat nesmyslné výsledky. Fungovat to bude jen u plně fixního layoutu.

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, funguje na fixní layout nebo pokud změníte velikost okna prohlížeče, kdy šířka stránky (i vycentrované) bude větší, tudíž se tam vše nevejde. Ale to už asi všechno víte, protože Browser Size proběhl všemi kanály

    OdpovědětVymazat