22. prosince 2009

Vánoční přání (2nula 1nula) od Google ČR

Před rokem jsem napsal příspěvek Veselé vánoce přeje Google CZ. Vloni se jednalo o zpívanou koledu s mírně aktualizovaným textem"Gůglaj, gůglaj, gůglaj dá..".

Letos česká pobočka připravila méně originální, rozhodně ne však špatnou formu vánočního přání. Na přání 2010 s názvem Náš život je hledání je na vidět snaha po budování značky, vytvářet osvětu všech dostupných produktů a tím získat na českém trhu větší podíl (dle internetových glos by se jim to příští rok mohlo podařit). Znovu je nám opakováno jaké produkty nabízí a jak je lze používat. (vtipnou, animovanou, kreslenou, South Park, hudbou podbarvenou scénkou)



Přijde mi to jako krok pro větší podporu produktů (ne značky) a získání dominanty na trhu (viz. outdoor offline reklamy na zastávkách autobusů a dokonce jsem zahlídnul i dva billboardy). Důvod ? Česká republika má téměř výsostní postavení v přinášeních Google novinek do ČR (což si často neuvědomujeme) - za což bychom měli poděkovat české pobočce, ale stále se nedostává těch výsledků. A výsledek ? No být první ve vyhledávání (stále vede Seznam.cz) a více podpořit byznys (tedy nejen vyhledávání, ale i jiné placené služby).




Zajímá tě více?

Žádné komentáře:

Okomentovat