3. srpna 2010

Report z GUGstocku - prvního offline Google víkendu v ČR

O víkendu proběhl první #gugstock - offline setkání lidí kolem GUGcz a Google. Hosting (vysvětlení pro negeeky - chata) - kde jsem mohli přenocovat - poskytl Janek Wagner (@janekwagner)

Pátek
Z Prahy jsme vyrazili 3 - já (@codeas :), Eliška H. (@eliskah) a Martin H. (@hassmanm) a to autobusem "žďáravskou střelou", z nástupiště č.13 , v 17:00, teplota 24°C, polojasno, vítr 1m/s severovýchod. Po 2h jízdy jsme dorazili na místo - Bílek u Chotěboře. Jankova chata je co by kamenem dohodil a pro jsme raději jeli autem :)
Po našem krátkém aklimatizování jsme spustili hologramy, které jsme si tam přivezli už minulý týden.
Velmi jednoduše rozmístěné miniprojektory po pokoji dokáží promítat doprostřed místnosti jakýkoliv obraz. Z notebooku spustíte program napsaný JAVĚ a pak posíláte ve formátu VRML nebo novějšíM X3D. Kdybych to na vlastní oči neviděl, neuvěřím jak je to dokonalé, dokázal bych si s tím hrát celé hodiny. Bohužel měl janek jen modely loděk



Pak dorazil  Dan F (@danfranc), Pepa (@Pepa1995) a auto plného jídla (Hele lidi, nakonec jsem nepověsili ty gugstojany :(  Po krátké přípravě  proběhla první společná večeře


Pro lepší představu příkládám fotografie





Měli jsme tousty, tousty, řízky a samozřejmě zeleninu. Pro vylepšení všech postav jsme se obešli bez moučníku :) Jako poslední toho dne dorazila Hanka, čerstvá posila Google ČR a zároveň členka VŠE GUGu :)
Zbytek večera patřil zážitkům, přihodám a povídání. Jak už Martin poznamenal, jejich obsah není k dalšímu publikování, ne že by se jednalo o tak tajné věci - ale samotnou reinterpretací by naprosto ztratily smysl.

Třeba tyto obrázky spolu naprosto souvisí :)


Kolem půlnoci jsme si pustili film - krátký předvýběr provedl Martin a ke každému dodal krátkou recenzi. Nakonec po dlouhém rozhodování padla volba na "Na Hromnice o den více".. V brzkou ranní 3h hodinu jsem šli všichni spát do svých spacáků..

Sobota
Ranní vstávání, studená voda a suchý záchod šlechtí člověka - takže jsme nelenili a pustili se do skvělých koláčů a buchet, které přivezl Pepa. Dopolední smaltalk (nemyslím ten jazyk :) obsahoval témata jak vytvořit API pro GUG, tak aby se dal přirovnat k letadlům atd- opět vysvětlování nemá smysl.

Takže příprava na výlet - rozhodnout zda dlouhé šortky či krátké kalhoty, rozdělit, namazat svačinu, postříkat chemií, připravit baťohy a úrrááá na výlet.

Šli jsem lesem, kolem Doubravky přes klouzavé kameny po červené, pak bohužel ne po zelené, ale po modré (takže místo RGB, RBG - škoda :)

My jsme vlastně jako mravenci...

skladající se z mnoha části, ale tvořící silný celek (viz básnička :)




Cesta to byla nebezpečná, museli jsme občas hýbnout s přírodou tvrdou silou

anebo šarmem ;)

po cestě jsme objevili schránku s offline záznamem (tužka, papír),dokonce měli na schránce emailovou adresu


(ehm ..@seznam.cz, proto má tolik uživatelů, když kdejaká schránka na stromu v lese má vlastní email :)

takže jsme jim tam složili básničku :)


pohled do přírody však stál za to


a dokonce jsme nerozčílili ducha lesa, protože ani nekáplo


v téhle pozici se vyskytuji jen když vytahuji USB kabely :)

I v lese se dá hrát s mobilem :)


Stále se nacházela nová témata, která se dala dořešit, žeo :)


Po krátkém bloudění odpočinek (jak může bloudit skupina turistů, kde se na 7 chytrých lidi vyskytuje 8 ještě chytřejších mobilů s GPS, internetem a wifinou - no nevim :)))
Taky jsme přišli na to že Theseus využil jako první geolokační služby, v té době ještě drátové (Ariadninu nit)




Při odpočinku mě pozdě upozornili na speciální lavičku,která dle pověsí působí magickým dojmem. Kdo si na ni sedne, do roka a do dne padne do sňatku manželského a kdo si na ni lehne, toho to potká do týden. Tak jsem si lehnul a pak sednul **


Pak jsem šli zpátky, cestou jsem potkali další gugera, Michala J. (@dzekyl) Nastalo koupání ve výřivce, tenhle rok mi padlo eso, tak jsem se nekoupal :)



Pak směr hosting, kde jsme potkali dalšího gugera, Toma O. (@obsivac)
Po krátkém osobním volnu :) proběhla nejdůležitější dikuse o GUGu, kam míříme, jaké máme cíle - závěr vypadá hodně zajímavě a nabitě! Opět půjde o velký skok. Těšte se!



Pak musela odjet Hanka, po chvíli i Tom. Takže bohužel už bez nich proběhl ohníček :)

Jen musím poznamenta že #geekcancook,

 opekaný eidam je hodně dobrý (lepší než smažený sýr) a že Michael Dell je fakt borec !

Neděle
Druhý den cesta k naším počítačům - dopolední vyprávění vtipů uklid a odchod na zastávku.

* Sorry, ale vystřelil jsem si, žádné projektory jsme neměli :)
** Sorry, tohle byl taky blábol - taková legenda neexistuje - naštěstí ;)

Fotky by Dan Franc, Janek Wagner a uFonek


Zajímá tě více?

3 komentáře:

  1. Ad **: Hm, škoda. To by totiž znamenalo, že se do roka rozvedeš, abys mohl podruhé upadnout do svazku manželského. 8-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento rok to vypadá na spoustu zážitků. Kdo si to umí zařídit, ten umí. Skvělý poznámky, opravdu pobavily. (Btw. Asi se tam neřešil náš tajný kviff projekt, co?)

    OdpovědětVymazat
  3. Filipe, skoro jsem upadl na těch kamenech - letos už stačí

    Honzo, záleží na pohledu, oproti loňsku asi nelze srovnávat, takový rok nastane jednou za 10 000let, ale nestěžuju si

    ad kviff) hele nebyl vůbec čas a i kdyby byl tak bych asi neřešil - zatim je daleko a pak spíš s konkrétnějšími lidmi :)

    OdpovědětVymazat